Mandrake vraagt om financiële steun

Linux-distributeur Mandrakesoft vraagt gebruikers om geldelijke steun. Het France bedrijf verkeert al enige tijd in financiële problemen en speelt onder meer met een commerciële licentievorm.

Het bedrijf heeft vorige week een firewall-oplossing uitgebracht die beschikbaar is onder de gebruikelijke GPL (General Public License), maar ook onder een commerciële licentievorm (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5202sot.htm). De mogelijke inkomsten hieruit zijn kennelijk niet afdoende, en dus vraagt Mandrake nu om geld.
 
Op zijn website (http://www.mandrakelinux.com/en/future.php3) stelt het bedrijf contanten nodig heeft om de volgende versie van zijn Linux-distributie rond te kunnen krijgen.
 
Halverwege deze maand onthulde Mandrake nog relatief positieve resultaten voor het fiscale jaar 2002. De omzet is met 31 procent gestegen van 3,6 miljoen euro naar 4,7 miljoen, terwijl de operationele kosten met 42 procent zijn teruggedrongen.
 
De netto winst is echter nog altijd negatief; en wel min 6,1 miljoen euro. Dat was het jaar ervoor nog 13,6 miljoen euro in de min. Mandrake uitte bij de presentatie van deze cijfers nog de verwachting tegen februari break-even te draaien.
 
Overigens heeft Mandrake geruime tijd terug ook al een oproep aan gebruikers en sympathisanten gedaan om financiële steun te verstrekken. Het bedrijf heeft daarvoor toen een club opgericht waarbij betalende gebruikers enkele voorrechten krijgen, zoals toegang tot chat-groepen en recht op meer ondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.