Samsung boert goed met mobieltjes

De verkoop van mobiele telefoons heeft er in grote mate toe bijgedragen dat de winst van Samsung het eerste kwartaal met 53 procent is gestegen.

Samsung is in grootte wereldwijd de derde mobieltjesmaker. De telecommunicatiedivisie heeft een omzetstijging gezien van 56 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De winst van deze afdeling verdrievoudigde, vooral als gevolg van de verkoop van apparaten met een kleurenschermpje. Deze telefoons hebben hogere marges.
 
De totale winst van de Zuid-Koreaan kwam uit op 1,45 miljard dollar. Ook de chipsdivisie heeft hiertoe bijgedragen. Niet doordat er plotseling zoveel meer winst werd gemaakt, maar omdat de kosten beter in de hand waren gehouden. En ook omdat de marktprijzen van de geheugenchips, waarvan Samsung de grootste producent ter wereld is, zijn gestegen. Samsung schrijft al sinds het derde kwartaal van 2001 rode cijfers bij zijn chipsdivisie. Er zijn tijden geweest dat de marktprijs onder de kostprijs van een dollar lag. Inmiddels ligt de marktprijs op vijf dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-22T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.