Dell blijft op niveau ondanks pc-malaise

Dell is somber over het herstel van de vraag naar pc's, maar het bedrijf houdt onverkort vast aan zijn optimistische resultaatverwachtingen voor het lopende kwartaal.

Anders dan de eerdere winstwaarschuwers, zoals Apple en AMD, gaat Dell uit van een 8 procent hogere fiscale tweedekwartaalomzet van 8,2 miljard dollar. De winst kan op basis van de verwachtingen nu uitkomen boven de 440 miljoen dollar, tegenover 433 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Ondanks de mooie resultaatverwachtingen, blijft Dell somber over de pc-markt. "Er is nog weinig beweging onder de zakelijke klanten. Het herstel laat gewoon nog op zich wachten", aldus chief operating officer Kevin Rollins tegenover persbureau Reuters.
 
Dell heeft door zijn agressieve prijspolitiek endirect sales-aanpak de afgelopen jaren voortdurend pc-marktaandeel weten te veroveren. Maar het is zijn marktleiderspositie inmiddels weer kwijtgeraakt door het samengaan van Hewlett-Packard met Compaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.