Amerikaanse aandeelhouders klagen C&W aan

Amerikaanse investeerders hebben Cable & Wireless aangeklaagd voor het achterhouden van informatie. Het draait om een mogelijke belastingaanslag van 1,5 miljard pond.

Toen het bedrijf dit begin deze maand bekendmaakte, is de aandelenkoers van het Britse telecomconcern prompt met wel veertig procent gekelderd. Een aantal Amerikaanse aandeelhouders hebben het bedrijf nu voor de rechtbank in Virginia gesleept. De zaak wordt overigens gevoerd namens alle mogelijk getroffenen, dit is dus een zogehetenclass action suit.
De mogelijke belastingaanslag komt neer op bijna 2,5 miljard euro. Dit bedrag kwam aan het licht toen C&W het zelf onthulde naar aanleiding van de lagere waardering (naarjunk-status) van zijn kredietwaardigheid door investeringsadviseur Moody's (http://www.moodys.com).
Door die nieuwe waardering is namelijk een clausule van kracht geworden in het verkoopcontract van C&W's belang in One2one aan Deutsche Telekom. On2one is nu de Britse tak van DT's mobiele dochter T-Mobil. Over die verkoop is toen geen belasting betaald, maar dat zou nu wel het geval kunnen zijn.
Volgens C&W is dat niet het geval. Analisten menen echter dat het bedrijf de som hoe dan ook enkele jaren apart moet houden voor het geval dat. Een dergelijk niet aan te raken bedrag zou het opereren van het bedrijf ernstig hinderen. C&W moet nog herstellen van de verliezen die zijn wereldwijde divisie voor datanetwerken heeft geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.