NTT Docomo onthult anti-Ddos apparaat

NTT (Nippon Telegraph and Telephone) heeft technologie ontwikkeld waarmee netwerken Ddos-aanvallen kunnen afweren. Dit meldt het Japanse dagblad Nihon Keizai Shimbon.

Het Japanse telecombedrijf zegt Ddos (distributed denial of service) te kunnen afweren door netwerk-bridges (apparaten die verschillende netwerksegmenten aan elkaar koppelen, als het ware overbruggen) te voorzien van detectiemechanismen.
De apparatuur kan daardoor de datastromen van Ddos-aanvallen bespeuren, die terugvolgen naar de bronnen en die afsluiten, zonder dat het overige netwerkverkeer hier hinder van ondervindt. NTT voert nu testen uit met deze technologie.
In november kwam al het nieuws dat het Amerikaanse telecomconcern AT&T ook een dergelijke aanpak verwerkt in zijn netwerkapparatuur (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d46072qr.htm). Dit systeem bestaat uit software, Pushback geheten, die volgens de leverancier op bestaande routers kan draaien. Dat is een groot voordeel ten opzichte van systemen waarbij netwerkhardware opgewaardeerd of vervangen moet worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.