Microsoft zou aandelenuitkering overwegen

Microsoft zou toch overwegen winst deels uit te keren aan zijn aandeelhouders. De softwareproducent was tot op heden tegen dit gebruikelijke financiële gebruik.

Berichten doen de ronde dat de Windows-fabrikant geldbeheerders en financiële experts nu polst over een mogelijke aandelenuitkering. Dat zou de eerste keer zijn in het bestaan van Microsoft dat het geld uitkeert aan aandeelhouders.
Het feit dat het bedrijf dit nog nooit heeft gedaan - wat niet de norm is, maar wel toegestaan volgens Amerikaanse beursregels - is de voornaamste oorzaak voor de reusachtige contantenvoorraad: 41 miljard dollar. Microsoft stelt dit geld nodig te hebben voor strategische investeringen. Dat omvat technologisch onderzoek en overnames, maar ook mogelijke boetes in verband met de rechtzaken waarin het concern is verwikkeld.
Momenteel zijn er ook hardnekkige geruchten dat de softwareleverancier op overnamepad is voor ontwikkelhulpmiddelen. IBM is van zins hulpmiddelenproducent Rational over te nemen, maar Microsoft zou die partner zelf willen inlijven. Indien dat niet lukt, zou ontwikkelsoftwarefabrikant Borland het doelwit zijn. Sinds enkele dagen wordt ook multimedia-ontwikkelaar Macromedia genoemd als overnamekandidaat. Microsoft geeft geen commentaar op deze geruchten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.