Kostenbesparing moet SAP op winst houden

De financiële doelen liggen ook voor de Duitse softwareontwikkelaar SAP ver weg. Om dit jaar toch met winst af te sluiten moet het bedrijf de kosten fors terugdringen.

Voor het eerst in het bestaan moet SAP genoegen nemen met een jaar waarin de inkomsten uit softwarelicenties zijn teruggelopen. Gevolg is dat de winst zwaar onder druk staat en er volgens het management alleen verlichting kan komen door flink op de uitgaven te bezuinigen.
Het rendement van de onderneming ligt momenteel onder de 25 procent. De grote concurrenten Microsoft en Oracle weten van iedere dollar omzet respectievelijk 46 en 34 dollarcent over te houden. Analisten zien de 25 procent van SAP als ondergrens voor de aandeelhouders om interesse te houden voor het fonds.
Ook het komende jaar is niet hoopgevend. Goldman Sachs bijvoorbeeld ziet de omzet van SAP hooguit 5 procent groeien en dat is te weinig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Het bedrijf moet de winstgevendheid verbeteren om niet slachtoffer te worden van een eventuele overname. Het is SAP er alles aan gelegen om dit te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.