Chipindustrie proeft aan robuust herstel

De chipindustrie lijkt zich langzaam te herstellen. De Semiconductor Industry Association (Sia) mat voor de tweede maand achtereen een stijging in de verkopen.

In november vorig jaar steeg de chipverkoop vergeleken met de maand ervoor met 1,6 procent naar 10,60 miljard dollar. Vergeleken met oktober namen de verkopen in Europa met 5,3 en in Azië met 2,5 procent toe. In de Verenigde Staten bleef het aantal verkochte chips vrijwel op hetzelfde niveau, terwijl in Japan nog steeds een geringe, daling wordt geconstateerd: 1 procent. Ook in oktober signaleerde de Sia een stijging van de wereldwijde chipverkoop: vergeleken met september groeide de omzet met 2,5 procent naar 10,44 miljard dollar.
 
De Sia gaat ervanuit dat de chipverkoop over het laatste kwartaal van 2001 4,7 procent hoger uitvalt dan over het derde kwartaal. Die groei heeft de sector met name te danken aan de toenemende vraag naar chips voor consumentenelektronica, auto's en personal computers. Voor dit jaar gaat de Sia uit van een groei in de chipverkoop van 6,3 procent. In de jaren daarna verwacht de organisatie een robuuste groei van 21 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.