Compaq actief in Japans pda/pc-project

Compaq Japan speelt een leidende rol in een consortium dat zakelijke gebruikers via hun pda draadloos controle geeft over de informatie op hun personal computer.

Vanaf het einde van deze maand wil Compaq Computer KK, samen met Japans tweede mobiele operator Kddi en twee andere lokale operators, de geïntegreerde pda/pc-services gaan aanbieden. Compaq gaat zich daarbij met name bezighouden met de levering van de onder Microsoft Pocket PC draaiende iPaq-pda's. Deze vormen de kern van de draadloze service. Kddi levert op zijn beurt de Rapira draadloze kaart, die de draadloze connecties ondersteunt met een snelheid van 64 Kbps. De software voor de pda/pc-connectie wordt geleverd door het Britse bedrijf Witnet. Hierdoor wordt het voor de gebruikers mogelijk vanaf hun pda rechtsreeks toegang te krijgen tot hun pc en informatie te bewerken.
 
De service gaat ongeveer tussen de 229 en 267 dollar kosten. Op de langere termijn streven de aanbieders er echter naar het systeem op basis van het application server provider (asp) model te leveren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dehosting-services van CSK Network, een van Japans grootste hosting providers. Volgens de alliantie zal de asp-optie in maart beschikbaar komen tegen een bedrag van tussen de 15 en 23 dollar per gebruiker per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.