Microsoft geen uitstel in antitrustzaak

Het verzoek van Microsoft om uitstel van de hoorzittingen in de antitrustzaak voor het bepalen van sancties tegen de softwaregigant, is niet gehonoreerd.

De federale rechter, Colleen Kollar-Kotelly, veegde het argument van Microsoft dat het niet voldoende tijd zou hebben om zich in de documenten van sommige te horen bedrijven te verdiepen, van tafel. De hoorzittingen starten nu volgens plan op 11 maart.
 
Ongeveer rond dezelfde tijd begint een andere hoorzitting over de schikking die Microsoft eind vorig jaar trof met het Amerikaanse ministerie van Justitie en negen Amerikaanse staten. Negen andere staten, waaronder Florida, Massachusetts en Californië, verzetten zich tegen deze deal en eisen verdere sancties voor Microsoft.
 
De softwarereus diende in december bij rechter Colleen Kollar-Kottelly een verzoek om uitstel van vier maanden in, omdat het naar eigen zeggen anders niet gericht zou kunnen reageren op de uitgebreide eisen van de negen staten. "In essentie is er sprake van een nieuwe zaak", zo luidde Microsoft's argument. De staten vinden dat Microsoft in de schikking met de Amerikaanse overheid te weinig restricties wordt opgelegd. Ze pleiten er onder meer voor dat het softwareconcern tevens het monopolie over de internetbrowser Explorer opgeeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.