Apple pakt op Macworld uit met nieuwe iMac

Apple presenteerde tijdens de jaarlijkse Macworld in San Francisco de nieuwste telg van zijn iMac-familie.

Het computerconcern hoopt met de introductie van de nieuwe desktop zijn kwakkelende winstmarges weer enigszins op te kunnen vijzelen. De nieuwe iMac is voor het eerst uitgerust met een plat beeldscherm en komt drie jaar na de introductie van de succesvolle eivormige iMac-desktop op de markt.
 
Volgens topman Steve Jobs is het Apple's taak ook tijdens economische tegenwind te blijven innoveren. Jobs verklaarde dat deze vernieuwingen volop terug te vinden zijn in de nieuwe desktops en laptops die het computerbedrijf om de zoveel tijd introduceert. De iMac heeft voor Apple een speciale betekenis. Bij de introductie ervan in 1998 zorgde de nieuwe computerfamilie voor een herstel van de resultaten van het toen in ernstige moeilijkheden verkerende Apple. Sinds dat jaar zijn er ongeveer zes miljoen iMac-exemplaren over de toonbank gegaan, met een uitschieter in het jaar 2000. En inmiddels kijken trouwe Mac-gebruikers reikhalzend uit naar nieuwe versies.
 
Apple biedt drie uiteenlopende versies van de iMac aan, variërend in prijs tussen de 1299 en 1799 dollar. Alle drie zijn voorzien van een 15 inch lcd-beeldscherm. De krachtigste iMac is voorzien van een 800 MHz G4 processsor en kan videodiscs zowel opnemen als afspelen. Het topmodel komt deze maand al op de markt, terwijl de low-end modellen tegen het einde van maart beschikbaar komen.
 
Apple heeft tijdens de MacWorld tevens een high-end 14 inch iBook laptop geïntroduceerd met een prijskaartje van 1799 dollar, evenals een software-applicatie onder de naam iPhoto. Hiermee kunnen gebruikers digitale foto's opslaan en manipuleren. De 27 gestarte Apple-winkels hebben volgens Jobs in december rond de 800 duizend bezoekers getrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.