Canadese Celestica koopt Nec-fabrieken

De Canadese elektronicaproducent Celestica neemt twee telecommunicatie-apparatuurfabrieken van Nec over.

Met de acquisitie springt Celestica als een van de eerste Westerse bedrijven in de lucratieve uitbestedingsmarkt voor elektronicaproducten in Japan. De meeste Amerikaanse concerns hebben hun productie al uitbesteed, maar in Japan is de outsourcing-markt nog goeddeels onontgonnen. Vanwege de wereldwijde terugval in it-bestedingen en de verslechtering van de concurrentiepositie, zijn nu ook de Japanners gedwongen via uitbesteding op hun kosten te besparen.
 
Hoeveel geld Celestica voor de twee Nec-fabrieken op tafel heeft gelegd is niet bekend. Wel is duidelijk dat de Canadezen met de Japanners hebben afgesproken dat ze de komende vijf jaar voor circa 2,5 miljard dollar aan telecommunicatie-apparatuur aan Nec zullen leveren. Ongeveer twaalfhonderd Nec-medewerkers treden in dienst bij Celestica.
 
Celestica is niet de eerste die op contractbasis voor de Japanners werkt. Twee jaar geleden kocht 's werelds grootste contractproducent, het Amerikaanse Solectron, twee fabrieken van Sony en vorig jaar werd daar een fabriek van Nec aan toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.