Managed hosting door True

Canadese Celestica koopt Nec-fabrieken

 

De Canadese elektronicaproducent Celestica neemt twee telecommunicatie-apparatuurfabrieken van Nec over.

Met de acquisitie springt Celestica als een van de eerste Westerse bedrijven in de lucratieve uitbestedingsmarkt voor elektronicaproducten in Japan. De meeste Amerikaanse concerns hebben hun productie al uitbesteed, maar in Japan is de outsourcing-markt nog goeddeels onontgonnen. Vanwege de wereldwijde terugval in it-bestedingen en de verslechtering van de concurrentiepositie, zijn nu ook de Japanners gedwongen via uitbesteding op hun kosten te besparen.
 
Hoeveel geld Celestica voor de twee Nec-fabrieken op tafel heeft gelegd is niet bekend. Wel is duidelijk dat de Canadezen met de Japanners hebben afgesproken dat ze de komende vijf jaar voor circa 2,5 miljard dollar aan telecommunicatie-apparatuur aan Nec zullen leveren. Ongeveer twaalfhonderd Nec-medewerkers treden in dienst bij Celestica.
 
Celestica is niet de eerste die op contractbasis voor de Japanners werkt. Twee jaar geleden kocht 's werelds grootste contractproducent, het Amerikaanse Solectron, twee fabrieken van Sony en vorig jaar werd daar een fabriek van Nec aan toegevoegd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/151400). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×