IBM in Amerika koploper in patenten

IBM is in de Verenigde Staten opnieuw kampioen in het binnenhalen van patenten op ontwikkelde technologie.

Over 2001 scoorde Big Blue 3411 gehonoreerde patenten, het hoogste aantal dat over een periode van negen jaar is gemeten, aldus het Amerikaanse Patent and Trademarkt Office (Uspto). Er is nog wel sprake van voorlopige cijfers, die in de loop van dit jaar nog enigszins bijgesteld kunnen worden. Maar volgens het Amerikaanse octrooibureau is het duidelijk dat IBM veruit het beste presteert op het terrein van patenten.
 
Big Blue kreeg over het afgelopen jaar duizend meer patenten toegewezen dan de volgende op de lijst, het Japanse Nec. Derde op de lijst was Canon, gevolgd door het tweede Amerikaanse it-bedrijf Micron Technology, dat in totaal 1643 patenten wist binnen te halen. De top vijf in Amerika wordt afgesloten door het Zuid-Koreaanse Samsung.
 
Het aantal toegewezen patenten vormt niet alleen een indicatie van de onderzoeks- en ontwikkelingskracht van een bedrijf. Het belang van een goed gevulde octrooi-portefeuille is door de jaren heen ook steeds belangrijker geworden. Bedrijven kunnen hun marktwaarde via strategische patenten aanzienlijk verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.