Managed hosting door True

Qualcomm werpt zich op telefoniemarkt India

 

Het Amerikaanse communicatiebedrijf Qualcomm legt 200 miljoen dollar neer voor een minderheidsbelang in het Indiase Reliance Communications.

Qualcomm hoopt op deze wijze de introductie van zijn mobiele telecomtechnologie (Cdma) in de regio te stimuleren. Reliance Communications bezit licenties voor het aanbieden van basis telefonievoorzieningen in zeventien van de 22 telecommunicatiezones in India. Daarbij gaat het om het bereik van ongeveer 95 procent van de Indiase bevolking. Via de deal met Qualcomm gaat Reliance zijn services onder meer uitbreiden met draadloze services.
 
Reliance Communications hoopt op de wat langere termijn ook een rol van betekenis te kunnen spelen op de internationale markt voor lange afstands telefonie. Voorlopig wordt deze markt door de diverse overheden nog sterk afgeschermd.
 
Qualcomm kwam in november vorig jaar met teleurstellende winstcijfers over het derde kwartaal. Het mobiele telecombedrijf leed een nettoverlies van 44,5 miljoen dollar. De omzet nam wel toe, naar een totaal van 651 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/151428). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.