IBM laat klanten later betalen

Net als concurrenten Dell en Compaq heeft IBM een financieringsregeling ontwikkeld voor zijn klanten.

Volgens Big Blue is het voor het eerst dat het bedrijf een dergelijke regeling aanbiedt voor een deel van zijn bedrijfsintegratiediensten. Daaronder vallen (advies)diensten op het gebied van e-handel en geïntegreerde technische diensten zoals bijvoorbeeld hersteloperaties na rampen.
 
De 'uitstel-van-betaling-regeling' beslaat een periode van negentig dagen en is van toepassing tijdens het eerste kwartaal. Vooralsnog is ze gericht op klanten in de VS, Canada en delen van Latijns Amerika en geldt ze voor transacties tussen de vijftigduizend en een miljoen dollar. IBM windt er geen doekjes om dat de regeling in het leven is geroepen om zo te trachten de gevolgen van de economische recessie in Amerika te minimaliseren. Voor zijn klanten, die hierdoor toch kunnen investeren in it en concurrerend kunnen blijven, maar natuurlijk ook voor IBM zelf.
 
De onderneming is bovendien van plan een financieringsregeling te ontwikkelen voor de aankoop van de meeste hardware, tegen een rentepercentage van 4,6 procent. Die regeling zal gaan gelden voor servers, pc's en opslagsystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-14T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.