Micron wil kwijtschelding schulden Hynix

De Amerikaanse chipproducent Micron wil dat de helft van de schulden van Hynix wordt kwijtgescholden, om een overname mogelijk te maken.

Het voortbestaan van Hynix Semiconductor hangt aan een zijden draadje en een overname door Micron is wellicht de enige redding. Door zo'n overname zou de grootste chipfabrikant ter wereld ontstaan. Maar de Zuid-Koreaanse banken zijn vooralsnog niet genegen om meer dan 20 procent van hun leningen aan Hynix kwijt te schelden. Die banken hadden namelijk al de helft van die leningen als 'waarschijnlijk oninbaar' genoteerd in hun boeken, om niet te worden meegesleurd indien Hynix in elkaar zou storten. Juist die actie bracht Micron echter op het idee dat de banken dan ook makkelijk een deel van de schuld werkelijk kwijt konden schelden.
 
Hynix heeft een totale schuld van 6,7 miljard dollar. Een deel daarvan blijft waarschijnlijk buiten de overname, omdat de 'non-memory'-divisie van Hynix niet door Micron zal worden overgenomen. Die divisie beslaat een derde van Hynix' activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-14T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.