Managed hosting door True

Micron wil kwijtschelding schulden Hynix

 

De Amerikaanse chipproducent Micron wil dat de helft van de schulden van Hynix wordt kwijtgescholden, om een overname mogelijk te maken.

Het voortbestaan van Hynix Semiconductor hangt aan een zijden draadje en een overname door Micron is wellicht de enige redding. Door zo'n overname zou de grootste chipfabrikant ter wereld ontstaan. Maar de Zuid-Koreaanse banken zijn vooralsnog niet genegen om meer dan 20 procent van hun leningen aan Hynix kwijt te schelden. Die banken hadden namelijk al de helft van die leningen als 'waarschijnlijk oninbaar' genoteerd in hun boeken, om niet te worden meegesleurd indien Hynix in elkaar zou storten. Juist die actie bracht Micron echter op het idee dat de banken dan ook makkelijk een deel van de schuld werkelijk kwijt konden schelden.
 
Hynix heeft een totale schuld van 6,7 miljard dollar. Een deel daarvan blijft waarschijnlijk buiten de overname, omdat de 'non-memory'-divisie van Hynix niet door Micron zal worden overgenomen. Die divisie beslaat een derde van Hynix' activiteiten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/151476). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.