Deutsche Telekom lijft restant Debis in

Deutsche Telekom heeft met enige vertraging het resterende belang in de ict-dienstverlener Debis Systemhaus overgenomen van DaimlerChrysler.

Met de deal is een bedrag gemoeid van rond de 4,6 miljard euro. De overname van de resterende aandelen werd al enige tijd verwacht. Deutsche Telekom had in oktober vorig jaar al een belang van 50,1 procent in Debis Systemhaus genomen, en was daarmee op papier al meerderheidsaandeelhouder.
 
Maar als onderdeel van de deal ontving DaimlerChrysler een putoptie, waardoor Deutsche Telekom gedwongen was op termijn ook het resterende deel van Debis te kopen. DaimlerChysler heeft zijn optie nu dus uitgevoerd en het is de verwachting dat de verkoop van Debis in maart helemaal rond zal zijn.
 
Omdat Deutsche Telekom de aankoop van de resterende aandelen in Debis vorig jaar al had ingecalculeerd, heeft de deal geen negatief effect op de schuldenlast van de telecomgigant. Op dit moment schommelt die rond de 65 miljard euro. Debis Systems is inmiddels omgedoopt tot T-Systems en maakt onderdeel uit van de vier kernactiviteiten van Deutsche Telekom. Daartoe behoren tevens het vaste net, de mobiele activiteiten en de internetservices.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.