Handspring sluit pact met mmo2 voor Treo

Mmo2, de mobiele dochter van British Telecom, gaat de nieuwe Treo-handheld van Handspring distribueren en marketen.

Dit meldt The Wall Street Journal. Naar verwachting ondertekenen beide concerns vandaag een overeenkomst, waarin de gezamenlijke marketing van de Treo's in Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Ierland wordt geregeld. Daarnaast gaat Handspring in zee met de mobiele provider Ape Telecom voor het op de markt brengen van de Treo-producten in Zweden.
 
De deal betekent een forse opsteker voor Handspring, dat sinds begin vorig jaar de markt voor traditionele handhelds zo goed als stil zag vallen. Daarbij werd Handspring zowel getroffen door de teruglopende verkopen als door het agressieve prijsbeleid van marktleider Palm en andere handheldleveranciers. Sinds zijn oprichting is het Handspring nog steeds niet gelukt winstgevend te worden en vorig jaar werden veertig van de in totaal 460 werknemers ontslagen.
 
De Treo moet Handsprings antwoord worden op de krimpende resultaten in de kwakkelende pda-markt. Het gaat om een uiterst klein apparaatje - de omvang van een portemonnee - dat opklapbaar is en uitgerust met communicatiefaciliteiten voor spraak en data. In de Treo worden de functies van de conventionele handheld gecombineerd met draadloze e-mail-, internet- en mobiele telefoonfuncties. Volgens Handspring kan de apparatuur overweg met uiteenlopende gsm-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.