It-industrie VS wil snelle breedbanduitrol

De Amerikaanse it-industrie wil dat in 2010 honderd miljoen gezinnen en bedrijven toegang hebben tot breedband-internet.

Zowel Intel-topman Craig Barret als Cisco's ceo John Chambers pleiten er in het rapport TechNet voor dat de Amerikaanse regering de invoering van breedband tot nationale prioriteit uitroept.
 
Daarvoor moet dan wel eerst de regulering van technologie door de landelijke, federale en lokale autoriteiten worden vereenvoudigd. Zo willen de initiatiefnemers van TechNet dat de Federal Communications Commission (FCC) investeringen in breedband door de lokale telefoonmaatschappijen vrijstelt van restricties. Daarbij zouden concurrenten de faciliteiten tegen korting moeten kunnen leasen. De lokale telecommers hebben al aangegeven dat ze miljarden dollars in breedband zouden investeren als de FCC zijn beperkende regels zou laten vallen.
 
De initiatiefnemers pleiten daarnaast voor het beschikbaar stellen van belastingvoordelen aan bedrijven die in breedband willen investeren. TechNet hoopt via deze weg te bereiken dat het geringe aantal Amerikaanse gezinnen en bedrijven dat nu nog gebruik maakt van breedband, snel kan worden opgevoerd. Volgens de initiatiefnemers kan de grootschalige introductie van breedband internettoegang 'wonderen doen' voor de Amerikaanse economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.