Britse Marconi krijgt schip niet op koers

De Britse leverancier van telecomapparatuur, Marconi, is nog steeds de speelbal van tegenvallende resultaten.

Over het derde kwartaal van het lopende boekjaar viel de omzet terug met 37 procent naar rond de 1,14 miljard euro. Bovendien gaat het concern er niet vanuit dat de traditionele opleving over het lopende, vierde kwartaal, zo groot zal zijn als normaal gesproken het geval is.
 
Marconi is van plan nog eens rond de 321 miljoen euro te gaan besparen, hetgeen gepaard kan gaan met een banenverlies voor vierduizend medewerkers.
 
Vorig jaar kondigde Marconi al aan dat het negenduizend banen zou schrappen. Opgeteld bij de nieuwe ontslagplannen, zou in totaal een kwart van de banen bij de Britse fabrikant van telecomapparatuur verloren gaan. Aanvankelijk richtte Marconi met succes zijn vizier op de telecomsector. Maar het concern is gaandeweg steeds verder in de problemen gekomen, omdat door de aanhoudende malaise in de sector steeds meer klanten hun orders uitstelden of annuleerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.