IBM doet groot deel pc-productie de deur uit

IBM besteed een aanzienlijk deel van zijn pc-productie uit aan het Amerikaanse Sanmina-SCI. Met de drie jaar durende deal is een bedrag gemoeid van vijf miljard dollar.

Sanmina-SCI neemt tevens IBM's productie-operaties voor de NetVista-desktop in zowel de Verenigde Staten als Europa over. Hoeveel geld met deze transactie is gemoeid, hebben beide concerns niet bekend gemaakt. IBM wil via het uitbesteden en verkopen van een deel van zijn pc-activiteiten, forse besparingen doorvoeren op de kosten. De personal computer divisie vormt een van de weinige takken van Big Blue die met verlies draait. Over de eerste negen maanden van vorig jaar leed de divisie een verlies van 136 miljoen dollar voor belastingen.
 
Volgens IBM blijft het met de uitbestedingsdeal met Sanmina-SCI in staat een volledige pc-lijn met de bijbehorende services op de markt te brengen, en is het tegelijkertijd mogelijk om op de kosten te besparen. Na de overname door Sanmina-SCI blijft IBM doorgaan met het verder ontwikkelen en marketen van de NetVista desktoplijn. De deal brengt met zich mee dat bijna duizend IBM-medewerkers overgaan naar Sanmina-SCI, waar op dit moment tussen de 45 duizend en 48 duizend employees werkzaam zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.