Legend brengt laptop op Europese markt

China's grootste computerproducent Legend wil in april dit jaar voor het eerst in Europa een van zijn producten op de markt te brengen.

Het gaat om een low-end notebook, die in opdracht van Legend zal worden geproduceerd door het Taiwanese First International Computer (FIC), zo meldt de Taiwanese online it-nieuwsdienst DigiTimes. De lancering van Legends laptop in Europa, zou het begin kunnen vormen van een grotere aanwezigheid op de Europese markten. Maar vooralsnog beperkt Legend zich tot het uitproberen van zijn marktkansen in de sector voor laaggeprijsde notebooks.
 
De start van Legend in Europa is overigens niet geheel nieuw. Afgelopen september presenteerde het computerbedrijf, eveneens samen met het Taiwanese FIC, al een aantal van zijn QDI notebooks aan potentiële Europese klanten. Maar daarbij was nog sprake van een experiment. De introductie die voor april op het programma staat, en zal beginnen in de Zuid-Europese landen, wordt als een serieuze poging tot marktexpansie in Europa beschouwd.
 
Legend heeft op dit moment 30 procent van de Chinese pc-markt in handen en 12 procent van de Aziatische pc-markt. Het concern beschikt in China over een uitgebreid netwerk van tweeduizend distributeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.