AT&T voert vergaande herstructurering door

AT&T sluit een omvangrijk herstructureringspact met Accenture voor de afslanking van zijn klantenservice voor lange-afstandstelefonie.

Met de deal is naar verluidt een bedrag van 2,76 miljard dollar gemoeid over een periode van vijf jaar. Daarbij moeten de kosten bij de verkoop- en serviceafdelingen voor lange-afstandstelefonie met de helft worden teruggedrongen en de productiviteit met een aantal procenten worden opgeschroefd. Accenture zal AT&T voorzien van nieuwe technologie en de transitie van de divisie in goede banen moeten leiden.
 
Eerder deze week heeft AT&T zijn vaste draadloze activiteiten van de hand gedaan aan de leverancier van draadloze toegangsapparatuur voor breedbandverbindingen, Netro. Met de deal is een bedrag gemoeid van 45 miljoen dollar. Als onderdeel van de overeenkomst krijgt AT&T een aandeel van 13,5 procent in Netro en een plaats in de raad van bestuur.
 
De vaste draadloze activiteiten van AT&T stonden bekend onder de naam Project Angel en waren bedoeld om de laatste mijl naar de klant, die in Amerika traditioneel het domein is van de lokale telefoonmaatschappijen, 'draadloos' te overbruggen. Daartoe werd op het huis of het bedrijf van de klant een antenne geplaatst waarlangs de binnenkomende en uitgaande gesprekken werden geleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.