Intel zet Otellini in ceo-wachtkamer

Chipgigant Intel heeft de 51-jarige Paul Otellini gepromoveerd tot president en chief operating officer (Coo).

Dit meldt The Wall Street Journal. De promotie wordt beschouwd als een mogelijke stap van Intel om Otellini klaar te stomen als opvolger van de huidige ceo: de 63-jarige Craig Barret. In ieder geval gaat Otellini zeer nauw samenwerken met Barret. Bovendien krijgt Otelinni - daarvoor executive vice president van Intel's chiparchitectuur-divisie - inzicht in alle interne operaties bij Intel.
 
De benoeming van Ottelini en zijn mogelijke positie als opvolger van Barret, die naar alle waarschijnlijkheid over twee jaar met pensioen gaat, komt niet als een volslagen verrassing. Otellini is al ruim een kwart eeuw aan Intel verbonden en startte in 1974 zijn carrière bij Intel. Vervolgens bekleedde hij diverse functies op de financiële afdeling, de marketing en de strategische afdelingen. In 1990 werd hij verantwoordelijk voor de microprocessor-divisie en gaf hij leiding aan de lancering van de Pentium-porcessoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.