Oracle neemt spraaktechnologie Indicast over

De mobiele divisie van Oracle heeft het spraaktechnologiebedrijf Indicast overgenomen.

Hoeveel de databaseleverancier voor Indicast heeft betaald is niet bekend. Oracle wil de spraakproducten van Indicast inbouwen in zijn draadloze applicatieserver en als eenhost-service aan zijn klanten aanbieden. Met deze service richt Oracle zich met name op draadlozeoperators en zakelijke gebruikers die spraakportalen willen bouwen.
 
Volgens Oracle zullen de spraakproducten in eerste instantie vooral aanslaan bij draadloze operators. Zij zijn daardoor in staat op consumenten gerichte spraakportalen te ontwikkelen, waardoor deze via een herkenbare stemreal time onder meer nieuws en beursinformatie kunnen beluisteren. Op de langere termijn hoopt Oracle via de technologie van Indicast ook gesproken e-mails voor zakelijke gebruikers te kunnen aanbieden.
 
Het is nog niet bekend wanneer de spraaktechnologie van Indicast wordt geïntroduceerd, maar Oracle streeft naar een integratie in de volgende versie van zijn draadloze applicatie-server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.