Pc-verkopen in Europa zijn gedaald

De verkoop van pc's in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (Emea) is over geheel 2001 met 3,6 procent gedaald.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van onderzoeksbureau IDC. In het vierde kwartaal namen de leveringen in de Emea af met 5,1 procent. De verkoopdaling is volgens IDC vooral te wijten aan de afname van itc-bestedingen door bedrijven.
 
De vraag vanuit het midden- en kleinbedrijf bleef echter wél sterk, zo melden de onderzoekers. De verkoop van computers aan consumenten bleef zwak, zoals verwacht. De introductie van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows XP had slechts een marginaal positief effect op de verkopen.
 
De onderzoekers verwachten nog niet meteen een verbetering. "Bedrijfsinvesteringen zullen naar verwachting een herstel laten zien, maar de zakelijke markt zal voorzichtig blijven in 2002, waardoor de vooruitzichten van een breed herstel in de eerste helft van 2002 gelimiteerd zijn", aldus IDC. Vanuit de consumentenmarkt zal het herstel in ieder geval niet komen, zo voorspelt het onderzoeksbureau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.