Belgische telco's willen uitstel umts

Proximus, de grootste Belgische gsm-aanbieder, wil de ingang van umts-telefonie met een jaar uitstellen en vindt zijn twee concurrenten aan zijn zijde.

Ook de Belgische minister van Telecommunicatie, de liberaal Rik Daems, lijkt niet afwijzend te staan tegenover de wens van de drie telecomaanbieders die beschikken over een umts-frequentie. Behalve Proximus zijn dat KPN Orange en Mobistar. Zij betaalden vorig jaar elk ruim 150 miljoen euro voor een Belgische umts-licentie en zijn verplicht op 15 september 2002 een dergelijk systeem 'in de lucht' te hebben.
 
In de Belgische krantDe Standaard stelt Phillipe van der Putten, de topman van Proximus, dat de technische en operationele obstakels momenteel te groot zijn voor een vlotte introductie van de derde generatie mobiele telefonie. "Laten we het gezamenlijk uistellen", stelt hij voor. "Iedereen heeft dezelfde problemen. Er is ten eerste het probleem van de componenten, de hardware en de software. We zijn er niet helemaal gerust op dat onze leveranciers op tijd klaar geraken. Daarnaast weten we ook niet of de nieuwe toestellen in de zomer voldoende voorradig zullen zijn. En zonder toestelletjes hebben we gewoon geen klanten."
 
"Kijk, Proximus kan in september formeel aan alle eisen voldoen", vervolgt Van der Putten. We kunnen bijvoorbeeld een teststation oprichten in één winkelcentrum, wat software en toestelletjes uitdelen. En dan zijn we in orde. Maar wie heeft daar wat aan?" KPN Orange en Mobistar zijn het wat dat betreft roerend met hem eens. Ook die twee aanbieders kunnen aan 'window dressing' doen, maar stellen dat niemand daar iets mee opschiet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.