HP is dissident W. Hewlett een beetje zat

In een brief aan de aandeelhouders schildert HP bestuurslid Walter Hewlett af als een 'muzikant' en 'academicus' die het bedrijf meer kwaad dan goed doet.

Met het epistel wil het bedrijf tegengas geven aan de campagne die is gericht op het niet laten doorgaan van de voorgenomen fusie met Compaq. De oppositie wordt aangevoerd door Walter Hewlett, die alle kinderen van de twee originele HP-oprichters, William Hewlett en David Packard, achter zich heeft. De familieleden hebben samen 18 procent van de HP-aandelen in hun bezit.
 
Het schrijven is een reactie op een brief die Walter Hewlett eerder vorige week stuurde aan alle HP-aandeelhouders, waarin hij ze oproept in maart tegen de HP-Compaq-fusie te stemmen. Volgens Hewlett zal die samensmelting slecht zijn voor de onderneming en voor de aandeelhouders.
 
HP stelt in zijn reactie dat Walter Hewlett weliswaar een bestuurslid van de onderneming is, maar dat hij in feite een 'muzikant' en 'academicus' is die nooit in het bedrijf heeft gewerkt, noch betrokken is geweest bij het management van HP. "Als Walter Hewlett zijn zin krijgt, geloven wij dat zowel het bedrijf als uw investering daarin ernstig worden beschadigd", schrijft de directie van HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.