Siemens vreest voor meer banenverlies

Het Duitse elektronicaconcern Siemens vreest dat het nog meer banen moet schrappen in de netwerkdivisie, tenzij er een klein wonder gebeurt.

Deze week presenteert Siemens de cijfers van het op 31 december afgesloten eerste fiscale kwartaal van 2002. Over het algemeen zullen die cijfers niet slecht zijn, zo is de verwachting. De inkomsten zullen hoger zijn dan in het vierde kwartaal van fiscaal jaar 2001 - toen een verlies werd geleden van 130 miljoen euro - en het aantal orders neemt weer toe. De analisten voorspellen dat Siemens' netto-inkomsten in het eerste kwartaal zo'n 250 miljoen euro zullen bedragen en in het tweede kwartaal zelfs 550 miljoen euro.
 
Maar de vooruitzichten van de netwerkdivisie blijven onverminderd somber. In die markt sluit Siemens niet uit dat het extra banen moet schrappen. Het concern sneed in totaal al twintigduizend banen weg om de verliezen te beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-21T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.