Intel introduceert nieuwe mobiele chips

Intel introduceert volgende week een nieuwe chiplijn voor notebooks, waaronder een laaggeprijsde Celeron met een kloksnelheid van rond de 1 GHz.

Dit blijkt onder meer uit berichten van Cnet. Volgens de it-nieuwssite gaat het bij de nieuwe chips om een nieuwe mobiele Celeron met een kloksnelheid van 1,06 GHz en twee energiezuinige Pentium III-M chips voor ultra-lichte notebooks. Verwacht wordt dat Intel tegelijkertijd met de presentatie van de nieuwe lijn, vergaande prijsverlagingen op de huidige mobiele chips zal aankondigen.
 
De nieuwe Celeron is gemaakt volgens het 0,13 micron productieproces. Daardoor zijn de circuits op de chip ongeveer 50 procent kleiner dan op de oude modellen, hetgeen leidt tot lagere kosten en een efficiënter gebruik van energie.
 
De nieuwe Pentium III-M chips zijn minder krachtig dan de nieuwe Celeron. Maar ze verbruiken ook minder energie, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor gebruik in mini-notebooks tot twee kilo. De twee versies die beschikbaar komen bevatten naar verluidt een 750 of een 866 MHz chip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.