Securitybedrijven profiteren van angst

De it-sector verkeert na de 11 september-aanslagen grotendeels in een dip. Maar voor de leveranciers van beveiligingssoftware staan de meters juist op groen.

Network Associates, met in zijn boedel antivirusleverancier McAfee, wist over het vierde kwartaal het nettoverlies terug te brengen naar een kleine 3,5 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van ruim 147 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 58,8 miljoen dollar over het vierde kwartaal 2000 naar 259,2 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2001. Over geheel 2002 rekent Network Associates op een omzet tussen de 860 en 890 miljoen dollar.
 
In deze rooskleurige cijfers zijn de prestaties van de separaat opererende holding McAfee.com niet meegerekend. De antivirustak meldde over het vierde kwartaal van 2001 een nettowinst van 904 duizend dollar, tegenover een verlies van 7,9 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Bovendien rekent McAfee voor 2002 op een omvangrijkere nettowinst en een omzet tussen de 80 en 90 miljoen dollar.
 
Eerder deze week maakte de leverancier van beveiligingssoftware Symantec al bekend dat het zijn verwachtingen voor dit jaar naar boven heeft opgeschroefd. Het bedrijf rekent op een omzet tussen de 285 en 295 miljoen dollar, terwijl eerder nog was uitgegaan van een omzet van 281,9 miljoen dollar. Over het vierde kwartaal steeg de omzet van Symantec, dat vooral bekend is vanwege zijn Nortel antivirussoftware, met 32 procent van 219,3 miljoen dollar vorig jaar naar 290,2 miljoen dollar nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.