Deutsche Telekom wil soepeler umts-beleid

Deutsche Telekom wil dat de Duitse overheid overgaat tot het wijzigen van de regels voor derde generatie telefonie (umts).

Dit blijkt onder meer uit berichten in Het Financieele Dagblad. Kai-Uwe Ricke, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom, dringt er bij de regering op aan dat licentiehouders hun umts-vergunning kunnen behouden als ze gaan fuseren. Volgens de huidige regels is de koop of verkoop van de zes uitgegeven licenties verboden. In augustus vorig jaar heeft de Duitse overheid 50,5 miljard euro opgehaald bij de veiling van de vergunningen.
 
Ricke gaat ervan uit dat marktconsolidatie onvermijdelijk is en dat het aantal umts-aanbieders in Duitsland zal halveren. KPN is via de Duitse mobiele dochter E-Plus één van de umts-licentiehouders op de Duitse markt.
 
De mobiele dochter van Deutsche Telekom, T-Mobile, heeft inmiddels 66,9 miljoen klanten wereldwijd, waarvan 23,1 miljoen op de Duitse thuismarkt. Dat zijn één miljoen klanten meer dan 's werelds grootste mobiele aanbieder Vodafone, die met mobiele dochter D2 op de Duitse markt actief is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.