Sap voegt dochtermaatschappijen samen

De Europese softwaregigant Sap gaat zijn dochtermaatschappijen Sap Markets en Sap Portals samenvoegen. Daardoor kunnen ze gebundelde e-marktplaats- en portaaltechnologie aanbieden.

Vanuit technologisch oogpunt gezien, betekent de samenvoeging een logische keuze. Sap Markets houdt zich onder meer bezig met e-procurement en managementtechnologie voor toeleveranciers, terwijl Sap Portals zich richt op de ontwikkeling en bouw van internetportalen en zakelijkeintelligence-producten. De gedachte achter de bundeling is dat een portaal om integratietechnologie vraagt en dat deze kan worden geleverd door een e-marktplaats. Tegelijkertijd maakt de e-marktplaats gebruik van een portaal-interface om de gebruikers met elkaar te verbinden.
 
Toch roept de samenbundeling bij sommige marktanalisten vragen op, omdat Sap in het verledenjuist zoveel moeite heeft besteed aan het apart in stand houden van de twee dochtermaatschappijen.
 
De nieuwe gecombineerde dochter gaat een uniform platform op de markt brengen dat is gebaseerd op de gecombineerde technologie van Sap Markets en Spa Portals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.