Consortium ontwikkelt standaard m-commercie

Een consortium van Hewlett-Packard, Lucent, Oracle, Siemens en Sun gaat zich bezighouden met de ontwikkeling van een standaard voor mobiele betalingen.

Het consortium kreeg de naam Pay Circle. Volgens de vijf initiatiefnemers heeft de grote verscheidenheid aan incompatibele systemen een goede invoering van m-commercie steeds in de weg gestaan. Een eenvoudige manier om te kunnen betalen per mobiele telefoon, zal volgens Pay Circle straks als een 'killer application' kunnen gelden voor gprs en umts.
 
De bedoeling is om ook bestaande mobieltjes al geschikt te maken voor gebruik als elektronische portemonnee. Dat moet kunnen zonder dat de gebruiker daarvoor extra software moet installeren. De nodige beveiliging zou in de SIM-kaart ingebouwd moeten worden. Het consortium wil de standaard ook geschikt maken voor alle mogelijke betalingssystemen. Dat kan dus variëren van een afrekening via de maandelijkse telefoonrekening tot een afrekening via creditcards. En alles dat daar tussen zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.