Duitse Opta wil umts-regels niet versoepelen

De instantie die in Duitsland toezicht houdt op de telecommunicatie wil de regels niet wijzigen, zoals Deutsche Telekom had gevraagd.

Deutsche Telekom stelde eerder deze week voor om de regels dusdanig te wijzigen dat licentiehouders hun umts-vergunning kunnen behouden als ze gaan fuseren. Volgens de huidige regels is het verkopen van uitgegeven licenties verboden.
 
Matthias Kurth, de president van de RTP - de Duitse Opta - vindt dat hij al genoeg water bij de wijn heeft gedaan. Zo heeft de RTP toegestaan dat de netwerkoperators samenwerkten bij de aanleg van netwerken en het gebruik van netwerkapparatuur. Daarmee konden de ontwikkelingskosten worden teruggebracht met zo'n 30 procent.
 
Volgens Deutsche Telekom is marktconsolidatie onvermijdelijk en zal het aantal
umts-aanbieders in Duitsland halveren. De umts-regels staan die consolidatie echter in de weg. In de zomer van het jaar 2000 kochten zes telecomaanbieders een Duitse umts-licentie van 8,4 miljard euro. Behalve Deutsche Telekom waren dat Vodafone, Viag Interkom, KPN-dochter E-Plus, Mobilcom en Quam. Laatstgenoemde is een joint venture van het Spaanse Telefónica en het Finse Sonera). Sindsdien hebben enerzijds Deutsche Telekom en het moederbedrijf van Viag Interkom, Mmo2, en anderzijds E-Plus en Quam al samenwerkingsovereenkomsten getekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.