Gateway schrapt banen ondanks kleine winst

Computerproducent Gateway boekte over het vierde kwartaal weliswaar een bescheiden winst, maar wil toch verder snijden in het personeelsbestand.

Gateway denkt erover om nog 2250 medewerkers te ontslaan en negentien verkoopvestigingen in de VS te sluiten. Vorig jaar schrapte Gateway al vijfduizend banen, ofwel een kwart van zijn personeelsbestand. Volgens Joe Burke, dechief financial officer van de onderneming, zullen de voorgenomen ontslagen zeker de laatste zijn dit jaar. "We denken hiermee precies op het juiste niveau te komen", zo liet hij weten.
 
De netto-inkomsten van Gateway over het vierde kwartaal bedroegen 9,4 miljoen dollar, waar het bedrijf een jaar eerder nog een nettoverlies moest noteren van 128,2 miljoen dollar. De omzet gaf een scherpe daling te zien vergeleken met het vierde kwartaal vorig jaar: van 2,45 miljard naar 1,14 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.