Sun maakt Java veiliger met Kerberos

Sun Microsystems biedt in de nieuwste versie van Java 2 Standard Edition eindelijk volledige ondersteuning voor het verificatieprotocol Kerberos van MIT.

Hierdoor is een enkelvoudige aanmelding bij meerdere applicaties en webdiensten via Java voortaan beveiligd. Het Kerberos verificatieprotocol is ontwikkeld door het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De vorige versie van de Java 2 Standard Edition (J2SE), versie 1.3, bood al enige vorm van ondersteuning voor Kerberos, maar in J2SE 1.4 is die ondersteuning volledig. Volgens Sun werd daar als het ware om gesmeekt door de software-ontwikkelaars, die J2SE en Java 2 Enterprise Edition (J2EE) steeds vaker gebruiken bij de ontwikkeling van webdiensten.
 
Sun zegt niet onder de indruk te zijn van de manier waarop concurrent Microsoft eerder Kerberos implementeerde in Windows 2000. Die implementatie ontving destijds al veel kritiek, omdat Microsoft het niet kon laten om het protocol te 'vervuilen' met eigen extensies. In J2SE wordt gebruikgemaakt van de industrie-standaard-uitvoering van het protocol, zo laat Sun weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.