Bill Gates investeert in kabelbedrijf

Bill Gates heeft 500 miljoen dollar gestoken in een Amerikaanse kabelmaatschappij die zich intensief bezighoudt met breedbandtoepassingen.

De 500 miljoen dollar die Gates afgelopen herfst investeerde in Cox Communications dienen volgens de betrokken partijen geen 'politiek' doel, maar het blijft opmerkelijk dat Cox op het moment van Gates' investering in de race was om AT&T Broadband over te nemen. Ook Microsofts aartsrivaal AOL Time Warner was destijds namelijk van plan om de breedbanddivisie van AT&T te kopen en Microsoft liet er geen misverstand over bestaan dat het alles zou doen om daar een stokje voor te steken. Uiteindelijk werd AT&T Broadband overigens het eigendom van een derde gegadigde, Comcast.
 
Naast AT&T Broadband is Cox Communications het enige Amerikaanse kabelbedrijf dat veel geld en energie steekt in breedband-telecommunicatietoepassingen. In dat licht bezien zou Gates' investering ook kunnen worden opgevat als een bewijs dat de Microsoft-topman, en ongetwijfeld ook de software-onderneming zélf, nog steeds veel vertrouwen heeft in het belang dat de kabelbedrijven zullen krijgen bij het populair maken van breedband-internetdiensten. In oktober moest Microsoft nog één miljard dollar 'afschrijven' om de tegenvallende rendementen te dekken die het haalde uit de investeringen in telecombedrijven en, vooral Europese, kabelbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dat is toch niks 500 miljoen!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.