HP/Compaq wil snelle beslissing Brussel

Compaq-topman Capellas waarschuwt de Europese Commissie dat een trage besluitvorming over de fusie met HP schadelijk is voor beide bedrijven.

Brussel buigt zich deze week over de voorgenomen fusie, om te zien of er geen mededingingsregels worden geschonden. Er is een kans dat de Commissie besluit tot een nader onderzoek, dat zeker vier maanden in beslag zal nemen. Volgens Michael Capellas is het echter zeer belangrijk dat de aandeelhouders in maart kunnen stemmen over de fusie.
 
"Op dit moment presteren beide bedrijven goed", aldus Capellas. "We hebben dus het tij mee. Een extra wachttijd van vier maanden is in dit geval een eeuwigheid. Voor onze medewerkers en voor onze klanten is het essentieel dat er snel duidelijkheid komt." Zo lang de fusie nog 'hangende' is, kunnen de twee bedrijven hun klanten niet inlichten over de toekomstige productstrategieën en kunnen ze geen gemeenschappelijke marketingplannen maken. Met verder uitstel loopt de concurrentie op hen in, zo vrezen HP en Compaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-28T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.