Alliantie tussen Micron en Hynix van de baan

De geheugenchipgiganten Micron en Hynix hebben hun gesprekken over een mogelijke alliantie of fusie afgebroken. Er staan geen nieuwe onderhandelingen op het programma.

Dit meldt Associated Press. Het Amerikaanse Micron, 's werelds op één na grootste producent van geheugenchips, is al twee maanden in gesprek met het Zuid-Koreaanse Hynix, 's werelds derde geheugenchipleverancier. Beide stuurden aan op een alliantie of fusie, waardoor het grootste geheugenchipconcern ter wereld zou ontstaan vóór de huidige nummer 1: het Zuid-Koreaanse Samsung.
 
Verwacht werd dat de meest recente besprekingen zouden uitmonden in een intentieverklaring tot samenwerking. Maar in plaats daarvan werden de onderhandelingen eind vorige week donderdag afgebroken. Volgens een woordvoerder van Micron "is er geen overeenkomst bereikt en staan er geen verdere gesprekken gepland".
 
De gesprekken die vorig week plaatsvonden vormden de derde ronde in een serie van onderhandelingen. Afgelopen december kwamen beide partijen tot de overeenkomst dat ze de mogelijkheid van een strategische samenwerking zouden onderzoeken. Het is niet duidelijk waarop de onderhandelingen precies zijn afgeketst. Wel is duidelijk dat de toekomst van Hynix door het niet doorgaan van de alliantie wel eens in gevaar zou kunnen komen. Het halfgeleiderconcern staat voor zes miljard dollar in het krijt bij Zuid-Koreaanse banken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.