Apple boekt met iMac recordaantal pre-orders

Het ziet er naar uit dat de introductie van de nieuwe iMac-desktop voor Apple een schot in de roos is.

De computerproducent meldt voor de nieuwe computer een recordaantal voorbestellingen, dus nog voor het apparaat ook daadwerkelijk beschikbaar is.
 
Om precies te zijn gaat het om 150 duizend pre-orders over de afgelopen drie weken en dat zijn er meer dan voor de originele iMac die in 1998 het licht zag. Met het op de markt brengen van die computer kwam een einde aan de penibele financiële situatie waarin Apple toen verkeerde. Het computerconcern ontving voor de eerste iMac honderdduizend voorbestellingen over een periode van twee maanden, nu zijn dat er dus vijftigduizend meer over een periode van drie weken. Het is volgens Apple nog afwachten of de nieuwe iMac opnieuw voor een opleving van de financiële resultaten gaat zorgen.
 
De nieuw iMac werd begin deze week voor het eerst uitgeleverd. Daarnaast presenteerde Apple een verbeterde serie professionele desktops, de Power Mac G4. Apple introduceerde drie versies, uitgerust met nieuwe grafische kaarten en snellere processoren. Daarnaast verlaagde het de prijs van de high-end Power Mac van 3499 naar 2999 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.