IBM krijgt nieuwe topman: Samual Palmisano

Na bijna tien jaar trouwe dienst als ceo, maakt IBM's Louis Gerstner op 1 maart plaats voor zijn opvolger Samual Palmisano.

Gerstner staat te boek als de man die Big Blue medio jaren negentig uit het financiële slop hielp. Hij laat aan de 50-jarige Palmisano een van de meest gezonde it-concerns na, zowel als het gaat om de financiële huishouding als om de marktpositie. Gerstner geeft het roer aan Palmisano over als hij op 1 maart zestig wordt. Maar hij blijft gedurende het gehele jaar nog de functie bekleden van chairman.
 
Bij Big Blue wordt weinig aan het toeval overgelaten. Palmisano werd al langer beschouwd als troonopvolger van Gerstner, zeker toen hij in juli 2000 werd benoemd tot president en chief operating officer (coo). Daarvoor had Palmisano al aan het roer gestaan van diverse IBM-divisies, waaronder die voor personal computers, services en mainframes. Hij wordt beschouwd als een van de stuwende krachten achter de servicestak van IBM, waarmee het concern inmiddels wereldwijd zoveel succes boekt.
 
Anders dan Gerstner, die na een loopbaan bij onder meer McKinsey en American Express, in 1993 bij IBM binnenstapte, is Palmisano eerderBig Blue'er in hart en nieren.Al bijna dertig vervult hij bij het concern uiteenlopende functies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.