Vc's vooral interesse in internetbeveiliging

Bedrijven die actief zijn op het gebied van internetbeveiliging, kunnen rekenen op een warme belangstelling van venture capitalists.

Dit blijkt onder meer uit een recent onderzoek van Deloitte & Touche onder Amerikaanse verstrekkers van durfkapitaal. De conclusie luidt dat de portemonnee de komende maanden met name zal worden getrokken voor bedrijven in de biotechnologie en in de internetsecurity.
 
De Amerikaanse vc's voelen zich bij hun investeringsplannen voor de internetbeveiligingssector gesteund door het beleid van de regering Bush. Die heeft na de aanslagen van 11 september een betere beveiliging van het internet gebrandmerkt tot een van 's lands topprioriteiten. Door strakkere regelgeving wordt er nu al vanuit gegaan dat de financiële sector tegen het jaar 2005 ongeveer 2,4 miljard dollar aan de bescherming van gevoelige financiële informatie zal besteden.
 
Andere onderzoeken geven aan dat, door een toename van het gebruik van het internet en de behoefte om het misbruik ervan terug te dringen, de uitgaven aan it-beveiliging in het jaar 2005 zullen oplopen naar 25 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.