EC definitief akkoord met HP/Compaq-fusie

De Europese Commissie gaat, na een onderzoek door de mededingingsautoriteiten, definitief akkoord met de overname van Compaq door HP.

"Een nauwgezette analyse van de fusie heeft voor ons voldoende aangetoond dat het nieuwe bedrijf niet in de positie zal zijn om eigenmachtig de prijzen op te schroeven, zodat consumenten verzekerd blijven van voldoende keuzemogelijkheden en innovaties", zegt de Commissie.
 
Beide bedrijven zijn uiteraard blij met de uitspraak. Aan het begin van de week waarschuwde Compaq-topman Capellas de Europese Commissie nog dat een trage besluitvorming over de fusie schadelijk zou zijn voor beide bedrijven. De bedoeling is dat de aandeelhouders in maart kunnen stemmen over de fusie. Zo lang die nog 'hangende' is, kunnen de twee bedrijven hun klanten niet inlichten over de toekomstige productstrategieën en kunnen ze geen gemeenschappelijke marketingplannen maken.
 
"We zien de beslissing van de EC als een bemoedigende stap in een continu proces waarin we over de hele wereld mededingingsautoriteiten duidelijk moeten maken dat de fusie niet een belemmering, maar juist een stimulans is voor concurrentie in de it-markten", luidt de reactie van Carly Fiorina, HP's grote baas.
 
In de wandelgangen was al eerder duidelijk dat de overname van Compaq door HP in Brussel weinig weerstand opriep. Wel hebben enkele concurrenten, zoals Fujitsu Siemens, bij de EC aan de bel getrokken. De overname zou volgens hen een eerlijke concurrentie ondermijnen. Maar hun klacht heeft kennelijk geen effect gehad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.