SAP betreedt markt applicatieserver-software

De Duitse softwarereus SAP gaat applicatieserver-software verkopen en wordt zo een concurrent van onder meer Microsoft, IBM en Oracle.

Tot op heden leverde SAP alleen erp- en aanverwante software, waarmee bedrijven in staat zijn om hun interne bedrijfsprocessen te controleren. In die markt is SAP veruit de grootste partij. Nu gaat de Duitse onderneming zich ook richten op een meer 'competitieve' markt, namelijk die van de software voor applicatieservers, ofwel de zogeheten 'middleware'. Dergelijke software ligt aan de basis van de e-handelssystemen van grote bedrijven.
 
"We hebben altijd al goede technologie ontwikkeld. Nu willen we die ook gaan verkopen", zegt Hasso Plattner, SAP's president-directeur. Daarmee werpt de softwareleverancier uit Walldorf zich op als een directe concurrent van IBM, BEA, Oracle en Microsoft. Tot voor kort konden klanten bijvoorbeeld hun bedrijfssoftware bij SAP kopen, de computers bij IBM en het besturingssysteem bij Microsoft. Dat 'standaardbeeld' was al aardig aangetast door de snelle opkomst van e-handel en webdiensten. Die vereisen namelijk applicatieserver-software om vele applicaties aan elkaar te knopen. De middleware-markt wordt gedomineerd door IBM en BEA, maar Oracle en Microsoft hebben zich ook op deze markt gericht. En nu dus ook SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.