'Hacker-jager' als beveiligingsstrateeg

Microsoft heeft Scott Charney benoemd als 'chief security strategist'. Hij joeg voor het Amerikaanse ministerie van Justitie jarenlang op hackers.

Charney is bij Microsoft de opvolger van Howard Schmidt, die op zijn beurt opmerkelijk genoeg naar Washington DC vertrekt om daar als 'electronic security advisor' van de regering Bush aan de slag te gaan.
 
De nieuwe veiligheidsman van Microsoft is dus niet zozeer gespecialiseerd in het dichtstoppen van veiligheidslekken in software, maar meer in het opsporen en aanklagen van de mensen die graag gebruik maken van dergelijke lekken. Charney deed dat werk voor het ministerie van Justitie tussen 1991 en 1999. In het begin van de jaren negentig kwam hij in het nieuws door de vervolging van een groep tiener-hackers die opereerden onder de naam 'Masters of Deception' (MOD).
 
In 1999 verkaste hij naar PricewaterhouseCoopers, waar hij aan het hoofd stond van de 'Cybercrime Prevention and Response Practice'-opleiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.