Internetgebruik VS passeert 50 procentgrens

Voor het eerst sinds de komst van internet mag meer dan de helft van de Amerikanen zich online gebruiker noemen.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken, maakten na de rampmaand december 143 miljoen Amerikanen - 54 procent van de totale bevolking - op de een of andere wijze gebruik van het internet. Dat is een toename van 26 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 
Ondanks het uiteenspatten van de dotcom-zeepbel in 2000 en vervolgens het verdwijnen van een lange reeks dotcombedrijven, blijft het internet bij de Amerikaanse gebruikers ongekend populair: in 2001 werden per maand gemiddeld twee miljoen nieuwe gebruikers geregistreerd. De meeste daarvan gebruiken het web om te e-mailen.
 
Niet alleen het aantal onliners in de VS nam toe, ook het aantal pc-gebruikers. Ongeveer 174 miljoen Amerikanen, ofwel 66 procent van de totale bevolking, hebben inmiddels een personal computer in zijn (huis)kamer staan. De kinderen en tieners nemen daarbij het voortouw. Rond de 90 procent van de totale populatie, ofwel 48 miljoen Amerikaanse inwoners in leeftijd 5 tot en 17, maakt op een of andere wijze gebruik van een pc.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.