Gates rekent niet op snel marktherstel

Microsoft-topman Bill Gates rekent in 2002 nog niet op een snel herstel van de economie. "Ik verwacht dit jaar nog geen sterke groeistuip."

Gates deed zijn op het eerste oog nogal sombere uitspraken tijdens het World Economic Forum, waar hij met tal van andere wereldwijde zakentoppers de globale ontwikkelingen bespreekt. Volgens Gates ontbreken in zowel de Amerikaanse als de Japanse economie solide tekenen van herstel. Hij waarschuwde daarnaast dat investeerders en beleggers nog steeds te gemakkelijk geld steken in it-bedrijven die zijn 'overgewaardeerd' of niet over een gezond financieel fundament beschikken. "Beleggers onderschatten de risico's die ze nemen als ze in dat soort bedrijven investeren."
 
Toch noemde Gates, ondanks zijn somberheid, de economische vertraging 'gezond' voor de economie, 'omdat het bedrijven terugbrengt naar de basis: naar de traditionele economische principes'. Bovendien zegt Gates ervan overtuigd te zijn dat de technologische vooruitgang ondanks de trage economische groei voortgaat. "Er wordt telkens weer voortgang geboekt, en ik denk niet dat het tempo daarvan lager is geworden dan tijdens het hoogtepunt van de dotcom-hype."
Het orakel van Microsoft, die nu bij het softwareconcern officieel de functie bekleedt van chief software architect, verklaarde dat ook Microsoft zijn onderzoek- en ontwikkelingsinspanning minimaal op het zelfde niveau handhaaft. Daarbij richt het softwareconcern zich onder meer op het verhogen van de veiligheid van zijn (nieuwe) producten, zoals securitysoftware waarmee verzenders van elektronische berichten zelf hun eenmaal verzonden e-mails kunnen vernietigen.
 
Bijna drie maanden na de lancering van Windows XP, werkt Microsoft alweer aan de ontwikkeling van een nieuwe versie van het besturingssysteem. Deze moet volgens Gates over een periode van twee tot drie jaar op de markt verschijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.