ING Direct beschouwt VS als speerpunt

Internetbank ING Direct gaat nog voor de zomer 80 miljoen dollar investeren in de uitbreiding van zijn Amerikaanse activiteiten naar de staten Californië en Florida.

Dit meldt Het Parool. Sinds de internetbank in 2000 van start ging in New York en Philadelphia hebben zich al 350 duizend klanten voor een spaarrekening gemeld. Gemiddeld staat er tienduizend dollar op een rekening, zodat ING Direct in de VS inmiddels 3,5 miljard dollar beheert. Het veroveren van de Verenigde Staten kost ING ongeveer dertig tot veertig miljoen dollar per lidstaat. ING Direct moet volgens de plannen in het jaar van 2003 winst gaan opleveren.
 
ING-bestuursvoorzitter Ewald Kist verklaarde tijdens het World Economic Forum in New York dat internet voor ING dit jaar het voornaamste groeigebied zal zijn. De bank beschouwt het web als een relatief goedkoop verkoopkanaal, dat in toenemende mate als alternatief kan dienen voor de slinkende winstmarges van het klassieke bankieren.
 
Inmiddels telt ING Direct wereldwijd zes filialen, waaronder ook in Australië, Canada, Frankrijk, Italië en Spanje. Met al deze vestigingen wil ING Direct aan het einde van het jaar vier miljoen klanten binnenhalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.