Palm zet nieuw OS eerder in de markt

Palm komt eerder dan verwacht met een nieuwe versie van zijn besturingsysteem Palm OS 5.

Oorspronkelijk was de handheldproducent van plan het nieuwe besturingssysteem gedurende de tweede helft van dit jaar te onthullen. Maar vanwege aanhoudende kritiek, waarbij Palm 'een gebrek aan innovatiteit' werd verweten, is de presentatiedatum nu maanden naar voren geschoven. Ten eerste krijgen gebruikers deze week al de gelegenheid een glimp van het nieuwe OS op te vangen tijdens Palms jaarlijkse ontwikkelingsbijeenkomst in San Jose, Californië. Tegen medio 2002 komt volgens de nieuwe plannen de definitieve versie op de markt.
 
Het nieuwe Palm OS 5 is volgens ingewijden in ieder geval uitgerust met verbeterde encryptietechnologie en beveiligingsvoorzieningen. Daarnaast bevat het geïntegreerde ondersteuning voor de draadloze technologie 802.11b over korte afstanden, kortweg Wifi genaamd. Afgezien van een aantal nieuwe multimediasnufjes werkt OS 5 samen met de snellere ARM microprocessoren. Een van Palms directe rivalen, Microsoft, heeft zijn Pocket PC handheld al met de ARM uitgerust.
 
De onthulling van het nieuwe besturingssysteem betekent tevens de officiële start van Palms softwaredochter PalmSource. Daarvoor waren de hardware- en softwareactiviteiten binnen Palm nog gebundeld, maar na een desastreus 2001 koos Palm voor een splitsing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.